DIRIGENT
SOCIAL MEDIA EN CONTACT
© 2017 Interkerkelijk Koor Caritas Aalsmeer • Design and development by Basiq Sales & Marketing
Van juli 1995 t/m december 2007 was Arie als euphoniumspeler lid van de Douaneharmonie Nederland. In dit orkest bespeelde hij o.a. bij 'lichte' muziek ook de piano/keyboards. Sinds enige tijd is hij geregeld gastspeler op bariton en euphonium bij de Residentie Brassband uit Den Haag.
In 1989 is Arie samen met een aantal vrienden een koor gestart (onder zijn muzikale leiding). Dit koor is uitgegroeid tot het CJV koor Mare Canto uit Katwijk.

Van 1990 tot medio 1995 is hij dirigent geweest van de zanggroep Sjir Chadasj uit Hazerswoude (dorp). Met deze groep heeft hij twee cd-opnames gemaakt. Eén CD met liederen uit het kerkelijk jaar en één CD met praise-muziek. Op deze laatste CD werkten een groot aantal muzikanten mee. Vanaf 1994 tot 1999 is Arie dirigent geweest van Gospelgroep Rejoice uit Voorburg. Zijn afscheid van deze groep bestond uit een tournee door Italië.
Van mei 2001 tot juli 2008 is Arie dirigent van a-capellagroep F Majeur 7 uit Zoetermeer geweest. Sinds augustus 2005 heeft Arie de leiding over het Interkerkelijk kinderkoor ‘de Zevensprong’ uit Zoetermeer.

Als dirigent is Arie als autodidact gestart. In augustus 2000 is hij halverwege de lopende cursus MDO te Leiden ingestapt en heeft hij in juni 2001 deze ‘Meerjarige Dirigenten Opleiding’ in één jaar met succes afgerond. Deze cursus werd gegeven door de docenten Jos Vranken jr.; Bert van Stolwijk en Ellen v.d. Ham.
Sinds 1 november 2008 is Arie dirigent van I.K. Caritas uit Aalsmeer.
Arie Vooijs is op 31 juli 1965 in Leiden geboren en opgegroeid in Katwijk. Al vroeg was hij met muziek bezig. Op ongeveer 9 jarige leeftijd is hij begonnen met baritonlessen en orgellessen. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van Jan van der Boon, organist van de Ichtuskerk in Katwijk aan Zee. Later kreeg hij orgelles van Theo Tobé, op dat moment organist van het Groene kerkje (of Willibrords kerk) te Oegstgeest. Pianolessen volgde hij bij Peter Bontje aan de muziekschool in Katwijk en bij Jaco van Leeuwen, cantororganist van de Grote of Sint Jeroenskerk in Noordwijk. In 1981 is Arie organist geworden in de Gereformeerde Vinkelaankerk te Noordwijk. Via de orgels van de Ichtuskerk te Katwijk aan Zee en de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn is hij op dit moment als organist betrokken bij de PKN-gemeente Meerzicht te Zoetermeer. Als koperblazer heeft Arie zijn 'roots' liggen bij de muziekvereniging ‘Harmonie Katwijk’ uit Katwijk aan den Rijn.